Przekonaj się jak wytrzymałe mogą być kable, których codziennie używasz!

Na rynku znajduje się wiele rodzajów kabli ułatwiających nam życie. Jak wybrać ten, który pozostanie nienaruszony nawet po latach jego intensywnego użytkowania? Na ratunek użytkownikom aparatów, tabletów, czy telefonów przychodzi firma XTORM, której kable reprezentują najwyższą jakość produktów.

Większość osób decydujących się na zakup kabla porównuje ceny dostępnych produktów, a nie ich jakość. Porządnie wykonane, solidne akcesoria to jednak inwestycja na lata.

W przeszłości również zaopatrywałem się w produkty z niższej kategorii cenowej. Niestety nie spełniały one moich oczekiwań. Pracując na drogich aparatach i obiektywach powoli uzupełniałem swój fotograficzny ekwipunek o wyższej klasy akcesoria. Zaufałem firmie XTORM, której kable do dziś zapewniają mi bezpieczną transmisję danych oraz szybkie ładowanie sprzętu.

Zróżnicowany asortyment marki XTORM pozwala na wybór idealnego kabla do codziennego użytkowania, jak i do zadań specjalnych w pracy lub na wyjeździe. Złącza USB, USB-C, czy Lightning MFI (Made for iPhone) pozwalają na łączenie ze sobą różnego rodzaju sprzętów. Szukasz kabla do swojego nowego powerbanka? A może telefonu? W asortymencie tej marki z pewnością znajdziesz to, czego poszukujesz.

Holenderskie kable XTORM to połączenie nowoczesnego wzornictwa, przemyślanego projektu i wysokiej jakości materiałów. Posiadają aluminiową konstrukcję złącza z wycięciem w kształcie litery U, które zapobiega zerwaniu się kabla. W połączeniu ze wzmocnionym nylonowym rdzeniem, ochronną osłoną i solidnie plecioną powłoką, kable są gotowe na najbardziej ekstremalną podróż.

Na wyróżnienie zasługuje seria SOLID BLUE, gdzie z wielowarstwowego kompozytu zawierającego tkany nylon i włókno DuPont Kevlar powstały niezwykle wytrzymałe kable o dożywotniej gwarancji. Ich wytrzymałość została poddana próbie zginania kabli ponad 30 000 razy, co przeszły wzorowo. Warto zauważyć, że technologia Kevlar wykorzystywana  jest w produkcji lin żeglarskich.

Natomiast kable USB-C to idealne rozwiązanie, jeśli interesuje nas funkcja szybkiego ładowania w wybranych modelach iPhone’a i iPada Pro (50% w 30 minut). Kabel można wykorzystać również do podłączenia iPhone’a, iPada lub iPoda ze złączem Lightning do komputera Mac, iPada Pro lub innych urządzeń USB-C z portem USB-C lub Thunderbolt 3 (USB-C) w celu synchronizacji i ładowania. W ofercie są również kable USB-C, które mogą ładować laptopy ze złączem USB-C do 100W.

W swojej ofercie marka XTORM posiada również kable z certyfikatem MFI pozwalające na ładowanie lub łączenie z komputerem sprzętu marki Apple. Gdy oryginalne akcesoria dożyją już końca, warto rozejrzeć się za produktem o dużo wyższej jakości wykonania.

Co więcej kable XTORM dostępne są w różnych wariantach kolorystycznych. Wybieraj spośród odcieni niebieskiego, zieleni, złota lub klasycznej czerni.

Pamiętaj, że kable firmy XTORM różnią się od siebie również długością. W zależności od potrzeb wybierz 1, 2 lub nawet 3 metrowy kabel pozwalający na korzystanie z naszych ulubionych urządzeń w dowolnej pozycji i miejscu.

Kable marki XTORM to gwarancja niezawodności oraz wytrzymałości. Będą służyć nam o wiele dłużej niż kilka telefonów lub powerbanków. Nie zawiodą nas w ekstremalnych warunkach, a ich design i użyteczność docenią najbardziej wymagający użytkownicy, którzy stracili niejeden marketowy kabel. W tym przypadku naprawdę warto zainwestować w jedno porządne akcesorium niż w kilkanaście tanich zamienników.